News

  • Recognition

UCLA Hitch Student Residences Wins 2017 AIA|LA COTE Award

Steinberg-designed UCLA Hitch Student Residences received a 2017 AIA|LA COTE Award at the annual American Institute of Architects Los Angeles (AIA|LA) AIA|LA Design Awards ceremony. The AIA|LA Design Awards honor design excellence by noting some of the most significant completed projects in the country at this time. The caliber of work submitted and volume of submissions make the program amongst the most competitive that AIA chapters host.

The 2017 winning projects, announced on October 30th at the annual ceremony held at the Broad Stage in Santa Monica,​ were selected in three categories: Design Awards, Next LA Awards, and COTE Awards. AIA|LA COTE Award (Committee for the Environment, AIA|LA chapter) recipients are recognized for demonstrable achievement in the implementation of sustainability features. These winning projects were noted for performance, systems integration and other key elements in addition to design.

Originally constructed as part of athlete housing for the 1984 Olympic Games, the recently renovated Hitch Student Residences, located on the northwest edge of campus, is a complex of four three-story undergraduate residential buildings organized around a series of courtyards and a new commons building with shared amenities and meeting spaces. Designed and certified as two LEED Platinum projects, Hitch Suites and Hitch Commons exemplify UCLA’s commitment to the environment. The renovation of the suites included new high-performance windows, new R19 batt insulation in walls and new R70 blown in insulation in roofs. Taking the benefit of the site location and the temperate climate, the suites are naturally ventilated with no mechanical cooling. The Commons building is designed with large overhangs on south and west sides to shade large operable glazing that provide indoor-outdoor connection. Newly renovated courtyards and recreation spaces incorporate drought tolerant landscape with drip irrigation and bio-filtration for stormwater treatment. The new design capitalizes on views to the adjacent hill slopes and mountains, creating a unique student environment and a haven from the remainder of the urban campus.

Read More

FacebookTwitterLinkedIn

Recent News

Senior Housing News Interviews Partner Jason Briscoe about Steinberg Hart’s Senior Living Projects in China, and the Industry’s Evolving Landscape
Q&A: Student Housing That Goes Beyond Being a Place to Sleep
Frederick Braggs Joins Steinberg Hart as Principal and CFO
Steinberg Hart Earns #25 Spot Overall on the Architect 50